2010. május 23., vasárnap

Omlós, pehelykönnyű grízgaluska

Sokan szeretik, de nem mindenki vállalkozik rá, mert nem mindig sikerül, és inkább nem is kisérleteznek vele, pedig nagyon egyszerű
Egy tányérba beleütök egy tojást, megsózom, és villával jól felverem.
5 csapott evőkanálnyi grízt szórok bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát, vagy sütőport. Jól összekeverem, és fél órát hagyom állni.
Kiskanál élével lassan fővő levesbe szaggatom, és 20-30 percig fedő alatt főzöm.
Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben.
Amikor megkeverem, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágok, és a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárom alatta a gázt.


Főzhetjük zöldséglevesbe, és húslevesbe is




Összekeveréskor szórhatunk bele nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet is. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése